Sinds enkele maanden is Ertvelde een koffiehuis rijker geworden; niet zomaar een koffiehuis zoals zoveel andere in het rijtje; neen, Boon wil zich onderscheiden als een koffiehuis dat je laat genieten van ’s morgens tot in de late namiddag van lekkere artisanale gerechten, welke doorgaans een eigen creatie zijn van zaakvoerster Katrijn.

Katrijn ontdekte tijdens haar wereldreis tal van koffiehuizen in Oceanië en Azië, en zo groeide stilaan het idee om de Leonidaswinkel van mama Rita uit te breiden, met een aanpalende koffiezaak: Boon was geboren.Op weekdagen, met uitzondering van de donderdag, ben je van harte welkom vanaf 8 uur ’s morgens en in het weekend gaan de deuren open om 9 uur. Eenmaal binnen komt de geur van lekkere koeken, op steen-gebakken brood en heerlijke koffie je tegemoet. Als ontbijt heb je de keuze gaande van een mini ontbijt, dat bestaat uit een versgebakken croissant of chocoladebroodje met koffie of thee; een groot ontbijt of een uitgebreide brunch-formule die vanaf zondag 10 februari verkrijgbaar is.

Een uitgebreide brunch-formule is steeds vergezeld van een lekkere kop koffie of thee, daarnaast kan je heerlijk smullen van een eitje, een mandje steen-gebakken brood en ontbijtkoek, vers sap, een bordje hartig beleg( jonge kaas, brie, zalm, rauwe en gekookte ham,..) en zoet beleg (ambachtelijke confituur en choco). De bedoeling van deze brunch is een hele zondagvoormiddag lekker lang gezellig tafelen en genieten van een gevarieerd en fijn buffet met zowel zoete als hartige gerechten. 

’s middags pakt BOON tijdens de lunch uit met Bagels, dat zijn overheerlijke broodjes gemaakt van zacht deeg. Deze komen oorspronkelijk uit Oost-Europa en zijn nu ook bij ons volop aan een opmars bezig. Ze worden belegd met gebraden kip, Noorse zalm, geitekaas met walnoot en honing etc.. 

De Burgers zijn een eigen receptuur en huisgemaakt en komen op een licht krokante meergranen-bagnat. Die kan je krijgen met verschillende verse sauzen en toppings zoals de ‘Booster’ met verse ketchup en mayo, augurk en rode ui of de ‘Deluxe’, met ovengroentjes ( zoals courgette, aubergine en paprika’s, spek en een honing-mayo dressing ). Daarnaast biedt Boon ook steeds een dagverse soep en een quiche van de dag aan. Tot slot zijn er nog heerlijke lichte salades, pasta’s en Croques te krijgen.

Als dessert en als perfecte combo bij de koffie in de namiddag serveren zij de heerlijk artisanale taarten van ‘Julie’s house’ of ‘Tartes de Francoise’. Verder biedt Boon ook verwen-koffie, warme appeltaart met ijs, of een coupe Dame Blanche…

De warme chocolade-melk met verse Callebaut chocolade en volle romige melk kan iedereen bekoren om nog maar te zwijgen van de ‘Chocolat Royale’ een warme chocolade-melk met Maltesers en Mikado’s ! 🙂

Tussen 8 uur ’s morgens en 17 uur in de namiddag is iedereen van harte welkom, gaande van de gewone burger tot de zakenman die ’s middags samen met zijn collega’s wil genieten van een lekkere lunch. Enkel op zondag kan niet a la carte gegeten worden en wordt er ook geen lunch aangeboden. De brunch kan enkel op reservatie en begint van 9.30u tot 13.30u .