Laat ik eerst en vooral eens beginnen met ‘Boerke’ aan jullie voor te stellen, want ik kan me heel goed inbeelden dat verschillende mensen hem niet kennen of er misschien nog nooit van gehoord hebben. Anderzijds denk ik ook dat er heel wat mensen zijn die Boerke wel kennen en dus al eens of meerdere keren met hem op stap geweest zijn.

thumb_p1110700_1024Boerke is dus een fictief persoon die ondertussen reeds 15 jaar lang getekend wordt door de Meetjeslandse striptekenaar Pieter De Poortere. Pieter veroverde niet alleen Vlaanderen en het Stripmuseum in Brussel, maar kent tevens ook bekendheid in Wallonië en Frankrijk.

Vandaag neemt Boerke jullie mee terug in de tijd, naar de periode van de Eerste Wereldoorlog en deze afschrikwekkende grens die een versperring was voor de vluchtende bevolking die opgejaagd werd door de Duitse bezetters.

In totaal waandel je 10,5 kilometer over een vlak parcours waarvan de ondergrond meestal onverhard is. Starten doe je aan Eetcafé ’t Spoor, Schare 12 in Boekhoute en via verschillende opeenvolgende knooppunten die je in wijzerzin moet afleggen, word je probleemloos doorheen dit traject geleid. Her en der vind je QR-codes die ervoor zorgen dat je Boerke’s Bangelijke Quiz kan meespelen op je smartphone!


De te volgen knooppunten zijn: 49 – 42 – 41 – 51 – 35 – 34 – 52 – 51 – 50 en tot slot wandel je richting knooppunt 49 tot wanneer je opnieuw ’t Spoor bereikt hebt, waar je nadien kan genieten van een streekbiertje en een lekkere snack. Je wagen kan je kwijt aan ’t Spoor of anders in het centrum van Boekhoute. Aangezien de ondergrond grotendeels onverhard is, is deze wandelroute niet geschikt voor rolwagens en kinderwagens.

Bestel via deze link een brochure, Op stap met Boerke, met daarin 4 interactieve wandelroutes voorzien van een uitgebreide routebeschrijving, informatie en enkele leuke stops met verrassende spelelementen.

 

Met dank aan de dienst Toerisme Meetjesland

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen