Poort Lieteberg is één van de toegangspoorten tot het Natinonaal Park Hoge Kempen, dat boordevol attracties zit voor jong en oud. Eén van die attracties is het blotevoetenpad, wat trouwens het eerste in zijn soort in Vlaanderen is. Je wandelt 2 kilometer blootsvoets over een parcours dat samengesteld dat bestaat uit hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water.

Op die manier voel je met je zintuigen én voeten de bijzondere prikkels van de bodem, het verschil tussen warm en koud, vochtig en droog. Onderweg waad je door waterpartijen, je beklimt zandheuvels en steile hellingen en je zoekt je een weg doorheen het labyrint. Eyecatcher is de 18 meter hoge houten uitkijktoren die je laat genieten van de prachtige omgeving.

Verder zijn er ook schommelbanken en een avontuurlijke touwenbrug en helemaal nieuw sinds vorig jaar is de Dragonfly, een kruinenpad met hangbruggen die je naar een toren boven de vijver brengen. Onderweg kom je meer te weten over het leven op en rond het water en in het lokale insectenmuseum Entomopolis kan je kriebeldiertjes bekijken en hen zelfs bekampen in een wedstrijdje.

Openingsuren:

Blotevoetenpad: elke dag open van Pasen tot Allerheiligen, van 10.00 tot 19.00 uur (laatste vertrek om 17.30 uur). Prijs: 4,00 euro / kind en 3,00 euro voor wie kleiner is dan 120 cm

Entomopolos: elke dag open van Pasen tot Allerheiligen, van 10.00 tot 19.00 uur. Elke dag open van Allerheiligen tot Pasen, van 10.00 tot 17.00 uur. Prijs: 6,00 euro / kind en 4,00 euro voor wie kleiner is dan 120 cm

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg