Dilbeek is een plaats en gemeente die je terugvindt in het Pajottenland, een streek in de provincie Vlaams-Brabant. Kenmerkend voor Dilbeek zijn de vele bloemen die vanaf de lente tot laat in de herfst in volle bloei staan en een streling voor het oog zijn. Je ziet ze in de bermen en in de vele parkdomeinen. Voorjaarsbloeiers vind je bij het kasteel van Groot-Bijgaarden, de rozen in Sint-Pieters-Leeuw en de rododendrons in Park Groenenberg.

┬áTijdens deze fietstocht van 48 kilometer, kom je regelmatig oog in oog te staan met deze prachtige bloemen die uitnodigen om even van je fiets te stappen en te genieten van al dat moois. Aan de hand van de volgende knooppunten werd de route in een lusvorm samengesteld: starten doe je aan knooppunt 46 en van daar gaat het verder naar knooppunt 52 – 62 – 53 – 19 – 18 – 17 – 24 – 23 – 71 – 72 – 70 – 69 – 22 – 21 – 20 en uiteindelijk weer terug naar knooppunt 46.

Bezienswaardigheden onderweg:

  • het Kasteel van Gaasbeek (knooppunt 23)
  • de rozentuin en park Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw (tussen knooppunt 69 en 70)
  • het uitgestrekte landschap met af en toe bossen, zoals het Vallenbos (tussen knooppunt 52 en 62)
  • de voorjaarsbloeiers van Floralia, enkel in het voorjaar tot 3 mei in het Kasteel van Groot-Bijgaarden (tussen knooppunt 52 en 46)

Met dank aan Libelle!

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant!