roger raveelmuseum machelenRoger Raveel is een Vlaamse kunstschilder die sinds 1999 een eigen museum heeft in zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie, waar in het nieuwe gedeelte zijn eigen werken worden tentoongesteld. In het oudere gedeelte van het museum zijn er voortdurend wisseltentoonstellingen. Raveels stijl kan men beschrijven als een mengeling van abstract en figuratief schilderen en Zulma, zijn overleden echtgenote was Raveels favoriete model.

Naar aanleiding van de inhuldiging van de Roger Raveel wandelroute op 15 juli aanstaande, organiseert de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen 4 wandelavonden, welke doorgaan in de Leiestreek. Bedoeling is dat je dan samen met een gids een stukje van de Leiestreek gaat verkennen, waarbij je onderweg halt houdt aan een kasteel, een monument of een andere bezienswaardigheid.

De vier wandelroutes zijn als volgt samengesteld:

1. Vrijdag 24 juni
Stukje Gust De Smet Wandelroute + Museum Dhondt-Dhaenens + Deurle
Vertrek: Museum Dhondt-Dhaenens, Museumlaan 14, 9831 Deurle
Bezoek aan het Museum Dhondt-Dhaenens en het kunstenaarsdorp Deurle. Onderweg wordt een stop gehouden aan domein De Spoelberg.

2. Vrijdag 1 juli
Stukje Ooidonk Wandelroute + Kasteel Ooidonk
Vertrek: Kasteel Ooidonk, Ooidonkdreef 9, 9800 Deinze
Bezoek aan Kasteel Ooidonk. Onderweg wordt een stop gehouden aan Maaigemdijk.

3. Vrijdag 8 juli
Stukje Albijn van den Abeele Wandelroute + Kerkje Sint-Martens-Latem + Tempelhof
Vertrek: Gemeentelijke Sporthal, Hoge Heirweg 64, 9830 Sint-Martens-Latem
Bezoek aan Latem dorp met o.m. het Tempelhof en de begraafplaats. Onderweg wordt er een stop gehouden aan de aanlegsteiger.

4. Vrijdag 15 juli
Stukje nieuwe Roger Raveel Wandelroute + Museum Roger Raveel
Vertrek: Roger Raveelmuseum, Gildestraat 2-8, 9870 Machelen-aan-de-Leie (Zulte)
Bezoek aan het Roger Raveelmuseum en Machelen dorp. Onderweg wordt een stop voorzien op het Leieplein.

Alle wandelingen starten ofwel om 18.00 uur waarvan het einde omstreeks 20.30 uur is voorzien, ofwel om 19.30 uur en dan worden jullie terug verwacht omstreeks 22.00 uur. Telkens wordt er gestart in drie groepen van 25 personen. Gelieve op voorhand in te schrijven, zodat je zeker bent van je deelname en via deze link kan je dat doen: http://www.toerisme-leiestreek.be/leiestreek/algemeen.aspx?id=173621