Iedere sportieve fietser weet dat tijdens het fietsen, de innerlijke mens af en toe dient versterkt te worden, en zeg nu zelf wat smaakt er beter dan een frisse pint of een heerlijk streekbiertje, terwijl je met je gezin, vrienden en familie, zittend op een terrasje tijdens de zomermaanden, geniet van  dit belangrijk moment van verpozen, om daarna met frisse moed je fietstocht verder te zetten.

In het land van Turnhout hebben ze dan ook de ideale combinatie gevonden die fietsen en bier proeven combineert in een Bierproefroute. Deze sportieve uitdaging neemt je gedurende 40 kilometer mee in een fraaie fietslus, waarbij je onderweg 3 lokale bieren, welke voorzien zijn van een streekgebonden borrelhapje, kan proeven in de typische cafeetjes.

P1030655 2 2

De route is bewegwijzerd door middel van de groen-witte bordjes met daarop de knooppunten, welke vermeld staan op de fietskaart van de Antwerpse Kempen. Aangezien deze Bierproefroute in een lusvorm is opgesteld, kan je de route in beide richtingen fietsen. Onderweg kan jezelf beslissen om de route in te korten of te verlengen. Alles hangt af van de benen, en of die nog voldoende mee willen.

Starten kan je aan één van de deelnemende horecazaken, waar tevens ook een parking is voorzien. Met de bons in de brochure geniet je in één van de onderstaande zaken van een streekbiertje vergezeld van een borrelhapje. De niet-bierliefhebbers kunnen de bons gebruiken voor een witte of rode wijn of een niet-alcocholisch drankje :

  1. *Café Ranonkel, Begijnenstraat 25, Turnhout
  2. *Café De Penge, Lindekensstraat 45, Turnhout
  3. *Bierhuis In den Spytighen Duvel, Otterstraat 99, Turnhout
  4. *Café Festa, Renier Sniedersstraat 3, Turnhout
  5. *Herberg De Zwaan, Remi Lensplein 2, Vosselaar
  6. *Kaffee De Lindekens, Cingel 8, Vosselaar
  7. * Kees-kafee, Hoogstraat 7, Vlimmeren
  8. *De 2 Volksvrienden, Rijkevorselseweg 1, Beerse

De brochures zijn te koop bij de toeristische diensten van het LVT, nl. in Arendonk-Beerse-Oud-Turnhout, Ravels-Turnhout en Vosselaar.