1-spanje-calpe-2014-180

Winnaars ‘Met vier in bed, editie Spanje 2016’

Na meer dan dertig jaar een eigen zaak te hebben gerund, zien Kathy en Guy nu de tijd rijp om hun leven een andere wending te geven.
De drie jongens zijn het huis uit en leren stilaan op eigen benen staan…

Een beter moment was er niet om te “ontsnappen” uit de dagelijkse sleur en stress van België om hier in Spanje een nieuw leven te beginnen. Kathy leek al jaren voorbereid op deze wending, ze studeerde Spaans en voelt zicht eigenlijk al van kinds af aan zeer aangetrokken tot Spanje.

Wellicht zijn de vele Spaanse vakanties met haar ouders en broer daar de oorzaak van.
Ook Guy wilde al enkele jaren naar het buitenland emigreren maar Spanje was niet meteen zijn eerste keuze.
Daar is nu een immense verandering ingekomen, want na Kathy is ook Guy nu smoorverliefd geworden op het land, de temperatuur, de vriendelijke mensen enz.

Zij “ontsnapten” letterlijk uit de dagelijkse stress, maar ze willen ook dat hun gasten hetzelfde gevoel krijgen wanneer ze hier toe komen.
Ook zij moeten na een jaar lang werken, het gevoel hebben te ontsnappen uit de drukte en moeten zich hier vooral ontspannen.

Omdat beiden grote sportfanaten zijn, zowel actief als passief, stellen zij hun casa in de winter vooral ook open voor alle sportievelingen!
Zo maken bijvoorbeeld wielrenners er ook een sport van om geregeld eens te ontsnappen uit het peloton of lopers uit de massa volgelingen achter hen of willen wandelaars als eerste de top bereiken, elke sportfanaat wilt “ontsnappen” en winnen!

De naam, Casa La Escapada, wat “De Ontsnapping” betekent, werd daarom gekozen aan de hand van de diverse betekenissen dat het woord voor Kathy en Guy symboliseert.

Kom het zelf ontdekken en beleven!

Wij beloven u een thuis ver van huis!

Kathy en Guy en hondje Zorro

spanje-calpe-2014-060

Onze casa ligt aan het begin van de klim naar het oude Benissa, net in het midden tussen Calpe en Moraira en zeer dicht (wandelafstand 10 min.) bij de kust met haar vele baaien… de mooiste van de Costa Blanca!

Onze woning ligt in een rustige villawijk in een doodlopende straat. Er is dus bijna geen verkeer en het is er bijgevolg zeer rustig en veilig. De woning is volledig omheind en de grote ingangspoort en -deur zijn elektronisch beveiligd. Privacy verzekerd!

U kan genieten van uw eigen appartement maar eveneens een beroep doen op onze B&B service indien u ‘s ochtends een ontbijt wenst geserveerd te krijgen. Tweemaal per week voorzien we – op aanvraag – een BBQ en een Paëlla avond, buiten in de tuin te nuttigen naast het mooi verlichte zwembad

Voor de echte levensgenieters bieden wij voor het avondeten een aperitief aan op het dakterras van waaruit u kan genieten van mooie vergezichten over de zee en de sierra. Alle appartementen en de B&B kamer beschikken over TV Vlaanderen en gratis Wifi. Een haardroger is aanwezig in alle badkamers.

Wij zijn steeds ter plaatse en staan dus ten allen tijde paraat om jullie met wat dan ook van dienst te zijn. Luchthaven shuttle kan probleemloos geregeld worden. Jullie kunnen genieten van de rust van jullie eigen appartement, het relaxen aan het zwembad en/of het gezellig samenzijn en samen eten met ons rond de buitenkeuken tijdens de zomermaanden.

Persoonlijke bediening in een aangename, familiale en ongedwongen sfeer!

dscn0890

img_0641img_0651
“Onze kamers”:

LA ESCAPADA

La Escapada betekent letterlijk “de ontsnapping”. Na een lange zoektocht kwamen we op deze naam omdat jullie bij ons op vakantie kunnen ontsnappen aan het drukke leven in België én omdat wij grote wielerfanaten zijn, dit dan op zijn beurt refererend naar de ontsnapping uit het peloton waar iedere renner van droomt.

El DIA E

De overige namen die wij gaven aan onze appartementen en aan onze B&B kamer zochten we  op “El día  E, la fiesta de todos los que hablamos Español”, de dag van het mooiste Spaanse woord waarop bekende Spaanssprekende mensen hun allermooiste Spaanse woord ooit mogen uitleggen. 

ALEGRIA
Het mooiste Spaanse woord volgens de acteur Antonio Banderas. Het betekent “blijdschap en vreugde, je positieve houding ten overstaan van het leven, weten wat je weg in het leven is …”.

Dit appartement op het gelijkvloers heeft twee grote slaapkamers, één met aparte lavabo, een grote woonruimte met moderne open keuken en comfortabele slaapbank en een badkamer met wc en douche. Eens buiten kijkt u rechtstreeks op het zwembad en de gezellige tuin.

ESPIRITU

Wie “la casa de los Espíritus” (Het huis van de geesten) ooit las, weet dat dit woord gekozen werd door de alom geprezen Chileense schrijfster, Isabel Allende. Het betekent uiteraard “geest, spirit”, maar ook “hetgeen steeds met jou is. Wat deel uitmaakt van jouw persoon en hoe je staat in het universum”.

Dit appartement op de eerste verdieping beschikt eveneens over twee grote slaapkamers, twee badkamers met wc en douche, een living met open keuken en ook hier met luxe slaapbank, terrassen rondom met zicht op zwembad en grote eethoek.

MELIFLUA

Dit vindt de Colombiaanse zangeres Shakira haar mooiste Spaanse woord. Het betekent “honingzoet”. Deze B&B kamer op het gelijkvloers heeft een en-suite badkamer met toilette, lavabo en douche en kreeg haar naam omdat ze zo klein, fijn maar uiterst gezellig is.

Met Vier in Bed ; seizoen 7, week 12 (Spanje) van maandag 29 augustus tot donderdag 1 spetember 2016 bij VTM. Op de foto : Kathy en Guy

spanje-calpe-2014-037

En onze eigen stek gaven we de naam “Amanecer”, het ochtendgloren. Omdat hoe lang de nacht ook was alles iedere dag opnieuw herbegint met een nieuwe dageraad. Omdat wij ook van hieruit gaan zorgen dat iedere gast ’s avonds vol innige gelukzaligheid in zijn of haar bed kan kruipen om dan iedere ochtend opnieuw wakker te worden met alweer een verbazingwekkend zalige dag voor de boeg. Mara Torres, Spaanse journaliste, koos dit tot haar mooiste Spaanse woord ooit…

Met dank aan Kathy en Guy voor deze tekst en de bijbehorende foto’s, welke ik van hen mocht publiceren op mijn website.

mailto:kathy@casa-la-escapada.com