Logeren bij Belgen in Portugal? Het kan, want Rosita en haar dochters baten een zeer gezellige B&B uit, namelijk Casa Amarela in Souto de Cima – Caranguejeira, op enkele kilometers van de mooie universiteitsstad Leiria. Hier kan je  ’s avonds kan genieten van een terrasje of een lekkere  maaltijd met zicht op de verlichte fonteinen.

Souto de Cima is een authenthiek dorpje dat met zijn vriendelijke bewoners u uitnodigd tot rust en gelegen op een 20 minuten afstand van Fatima met zijn alom bekende kathedraal, de kust van Nazaré met zijn vele winkeltjes of het prachtige strand van Fig. da Foz.

Het is ook gunstig gelegen voor het bezoeken van Coimbra, óbidos en het rustige strand van S Marinho do Porto. Verder is ook een goede uitvalshoek voor wie een bezoek wil brengen aan Torres nova, Alcobaça,Mira do aire, Batalha, steden met mooie bezienswaardigheden en die deels hun oude karakter nog bewaarden.

B&B Casa Amarela vind je terug op een dal net buiten de dorpskom, met een prachtig zicht op de velden en de bossen. Onze verzorgde kamers nodigen je uit tot een onverstoorde nachtrust. ’s Morgens kan je genieten van een lekker ontbijt in de woonkamer, op één van de terrassen of naar wens zelfs aan het zwembad.

In de bar zijn plaatselijke bieren en lekker gekoelde frisdranken en cocktails te verkrijgen. We spreken nog steeds als vlamingen Nederlands, Frans, Duits, Engels en al redelijk Portugees.  Voor diegenen die meer willen te weten komen over deze gezellige B&B in Midden Portugal, zou ik willen vragen om meteen op de volgende link te klikken, zodat ze rechtstreeks op hun site komt:  http://www.casa-amarela.eu/page/casa-amarela.

Deze pagina werd gepost met de vriendelijke toestemming van de uitbaters van B&B Casa Amarela.