Dit authentieke Italiaans restaurant- pizzeria, dat bekroond werd met 4 zonesterren, volgens het gratis stadsmagazine Zone 09, is gelegen in de schaduw van het Gravensteen in Gent, langsheen de Geldmunt; alsook in de onmiddellijke omgeving van het Veerleplein.

Met uitzondering van de sluitingsdag op woensdag, is het op maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 12 tot 14.30 uur en ‘s avonds vanaf 18 tot 22.30 uur. Op donderdag is het enkel open vanaf 18 tot 22.30 uur. De keuken is open van 12 tot 14 uur, en van 18 tot 22 uur.

Best kan je vooraf reserveren op het nummer 09/223.89.01 of eens een kijkje nemen op hun website, via de volgende link: www.al-castello.be. Parkeergelegenheden zijn hier vlakbij, maar wel betalend.

Sinds 1991 is dit restaurant een gevestigde waarde in hartje Gent, waarbij vader Pino samen met zijn twee zonen, Stefano en Domenico zorgen voor een echte Italiaanse sfeer, bestaande uit gezelligheid doordrenkt met een warmhartige, familiale sfeer.

De kaart, de sterkste troef van de Italiaanse leuken ziet er veelbelovend uit. Om te beginnen heb je de Antipasti of voorgerechten, waarbij je de keuze hebt tussen bruschetta (geroosterd broodje met tomaat, mozzerella, pesto en basilicum); vanaf 2 personen antipasto misto (een assortiment van Italiaanse specialiteiten); 4 verschillende soorten van carpaccio; cruisses de grenouilles (kikkerbilletjes); kaaskroketten; 2 soorten funghi (gerechtjes met champignons, al dan niet opgevuld); melanzana al forno (aubergines, tomaat, mozzarella en parmigiano); mozzarella caprese (mozzarella, tomaat, basilicum en olijfolie) en tot slot toast champignons.

Voor de insalate of salades heb je de keuze uit:

  • insalata barese (gorgonzola en ansjovis)
  • insalata mista (gemengde salade)
  • insalata paisana (taleggio en warme spek)

Na het verorberen van de zuppe of soep, waarbij je de keuze hebt uit een minestrone of tomatenroomsoep; volgt het hoofdgerecht waarvan de keuze te groot is om hier allemaal op te sommen, maar toch nog even de mogelijkheden meegeven:  ofwel kies je voor één van de 20 vesrchillende soorten pizza; ofwel voor de pasta waaronder de penne, de ravioli, de spaghetti, de tagliatelli, de canneloni, de lasagna  en de tris di pasta genoteerd staan; en tot slot is er ook nog de overheerlijke scalopina beter gekend als het huisbereid kalfsvlees.

Nog even dit meegeven: voor de allerkleinsten tot 12 jaar bestaan er verschillende bambinogerechten onder de vorm van lasagna bambino, spaghetti bambino of pizza bambino en als afsluiter van je maaltijd kan je nog de keuze maken uit de huisgemaakte tiramisu, gevolgd door een espresso en een grappa.

Dankzij hele goeie vrienden van mij heb ik het genoegen gehad dit Italiaanse restaurant met hun heerlijke en lekkere gerechten te leren kennen, en op mijn beurt kan ik dit eenieder van harte aanbevelen; aangezien je in een zeer sfeervolle zaak met een aangename sfeer vertoeft en voor de prijs moet je het zeker niet laten.