Ingrediënten voor 4 personen:Waterzooi_van_staartvis_met_asperges_en_garnalen_p_107_MR

  • 4 staartvisfiletsv(diepvries)
  • 150 g noordzeegarnalen (diepvries)
  • 500 g witte asperges (diepvries)
  • het sap van 1/2 citroen
  • enkele plukjes kervel of blaadjes waterkers
  • 125 ml zure room
  • 2 eierdooiers
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 15 min.)

  • Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij ze in stukken van + 4 cm
  • Snij de diepgevroren asperges in stukjes van + 3 cm. Kook ze 8 min. in een ruime kookpot met lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken

Bereiding (35 min.)

  • Breng 2,5 dl water aan de kook in een kookpot, samen met de witte wijn, het citroensap, peper en zout. Schik de stukken staartvis naast elkaar in de kookpot, dek af en laat 15 min. garen op een zacht vuur
  • Haal de vis uit de pan en hou warm. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht voor 1/3 inkoken
  • Roer de eidooiers los onder de zure room. Voeg samen met de uitgelekte asperges en de diepgevroren garnalen toe aan het kookvocht
  • Laat al roerend lichtjes binden op een zacht vuur (laat niet meer koken). Kruid met nootmuskaat, peper en zout en voeg indien nodig een beetje citroensap toe

Afwerking

Leg de stukken vis in een soepterrine en giet er de saus over. Versier met plukjes kervel of blaadjes waterkers. Serveer in diepe borden en geef er gekookte aardappelen bij

 

Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruytpottenkijken_nl

van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto’s mocht publiceren.

Dit gerecht en tal van andere gerechten vind je terug in hun kookboek,

Pottenkijken, te koop voor slechts 14,85 euro in al hun winkels, alsook in de Okay.

 

Foto’s: © Colruyt