Vlaamse appeltaart op de wijze van een heel bijzondere vrouw.

24 september 2016 at 17:52

sabineVooraleer ik jullie beschrijf hoe je dit heerlijke dessert kan klaarmaken, wou ik even stilaan bij de vrouw die dit gerecht voor ons genoteerd heeft in haar boekje. Iedereen kent natuurlijk Sabine De Poorter, een vrouw met een gouden hart en steeds bereid om iedereen te helpen en zoals de spreekwoordelijke appel niet ver van de boom valt, zo was Sabine haar mama ook steeds in de weer om jan en alleman te helpen waar ze kon. Maar daarenboven was ze ook nog eens een hele goede kok en gelukkig voor ons allen, noteerde ze al haar recepten in een boekje waardoor ik al dat lekkers vandaag de dag met jullie kan delen. Bedankt, mama van Sabine! Bedankt, Sabine om mij dit receptenboekje te geven!

Het eerste recept is een lekker dessertje en helemaal niet moeilijk om klaar te maken, namelijk ‘Vlaamse Appeltaart’:

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 10 lepels bloem, goed voor 150 gram
  • 8 lepels suiker, goed voor 125 à 150 gram
  • 6 lepels melk
  • 4 lepels olie (zonnebloemolie)
  • 1/2 pakje bakpoeder (1 kleine eetlepel)
  • 2 eieren

De bereidingswijze volgens de mama van Sabine ging als volgt:

  1. Alles mengen zonder eiwit
  2. Eiwit in sneeuw en onder het mengsel spatelen
  3. Het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide taartvorm (24 à 26 cm) brengen
  4. Plaats er appelschijfjes van 2 grote appelen op
  5. Plaats de taartvorm gedurende 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C

Dit dessertje kan warm gegeten worden en is natuurlijk ook makkelijk te combineren met een bolletje ijs.
Laat het jullie smaken!