Benodigdheden:tomatenquiche

1 vel bladerdeeg

300 gram rundergehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

250 gram kerstomaten, gehalveerd

1 sjalot, fijngesnipperd

1 wortel, in blokjes

4 eieren

50 gram gemalen parmezaan

200 gram mascarpone

olijfolie

verse basilicum

peper en zout

 

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg het bladerdeeg op bakpapier in de bakvorm.
Laat het gehakt rul bakken in 2 eetlepels olijfolie. Doe er de knoflook, sjalot en de wortel bij. Kruid met peper en zout. Roerbak 1 minuut.
Schep het gehaktmengsel op de deegbodem. Leg er de kerstomaatjes bij.
Klop de eieren los en vermeng ze met de mascarpone en de gemalen kaas. Kruid met peper en zout en schep het mengsel over het gehakt.
Bak de quiche gedurende 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Tip:

Deze quiche smaakt nog beter wanneer je er een frisse groene salade bij serveert.

Bron: Publi – Week