Slaatje van gerookte zalm met tomaatjes en radijs

25 juli 2009 at 00:01

Ingrediënten:

  • 200 gram gerookte Atlantische zalmfilet
  • 400 gram fijne prinsessenbonen
  • 100 gram slamix voor fijnproevers (Nice & Easy)
  • 12 tapastomaten
  • 1 bosje radijzen
  • 2 petit-suissekaasjes
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 eetlepels versnipperd bieslook
  • peper en zout

Voorbereiding:

  • maak enkele inkepingen in de radijzen
  • leg ze in koud water, zo komen ze open als een bloem
  • kook de boontjes 8 minuten gaar in lichtgezouten water zonder deksel
  • giet af en laat schrikken onder koud stromend water
  • snij de tapastomaten in 4
  • snij de sla in kleinere stukken
  • snij de zalmfilet in gelijke blokjes

Bereiding:

  • verdeel de sla, de prinsessenbonen, de radijzen en de stukjes tapastomaten over de borden
  • meng de petit-suissekaasjes met de mosterd en kruid naar smaak met peper en zout
  • verdeel de zalmblokjes in het midden van de salade en lepel er 1 eetlepel mosterdsaus over

Afwerking:

  • bestrooi de salade met het bieslook
  • serveer met een stukje stokbrood