Benodigdheden:

  • 1/4 liter water
  • 60 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 4 eieren
  • 150 gram gruyère
  • peper en zout

Werkwijze:

  • water koken en boter en kruiden er aan toevoegen
  • de bloem in één keer erbij strooien
  • de pan van het vuur nemen en de eieren er één voor één door roeren, en tot slot de geraspte kaas
  • het bekomen deeg met een lepel in kleine hoopjes en op een afstand van elkaar op de beboterde ovenplaat schikken in een voorverwarmde oven op 180° C
  • 30 minuten bakken zonder de ovendeur te openen tijdens het bakken

Tip:

Men kan een kaasblokje op de soezen prikken en opdienen met gefruite peterselie

Wir-War van rijmpjes: © Sabine De Poorter

Als het regent, kom naar buiten.
Water dat heeft ook zijn nut !
Als je tranen weent met tuiten …
Kruip dan heel vlug uit die put, want …
Dat heeft geen nut !

Als de zon schijnt denk dan even,
aan allen die geen zonlicht zien.

Die tussen muren moeten leven …
Onschuldig in ’t prison misschien …

Met deze wijze woorden uit het boek van Sabine ‘Wibbegem ès Wakk’re, wil ik deze pagina beëindigen en richt ik een woordje van dank aan Sabine omdat ik de recepten van haar mama op mijn website mocht plaatsen.
Info betreffende de foto op deze pagina: © 
Sabine De Poorter