Benodigdheden:

  • 500 gram kabeljauwstukken (filets)
  • 2 gefileerde tongen
  • 250 gram garnalen ( 1 kilogram mosselen)
  • 1 glas droge witte wijn
  • visbouillon of een bouillonblokje aangelengd met water
  • 2 preiwitten
  • 1 venkel
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 mespunt saffraan
  • bloem
  • boter
  • room
  • peper en zout

Werkwijze:

  • preiwitten en de venkel in grove stukken snijden
  • de tomaten pellen en in stukken snijden
  • stoof de groenten samen met de fijngehakte look gedurende 15 minuten in boter
  • roer de bloem door de groenten en voeg er de visbouillon aan toe
  • breng alles aan de kook en voeg wat peper, zout, saffraan en de wijn toe
  • laat de vis in de soep gaar worden
  • voeg net voor het opdienen de garnalen (en optioneel de mosselen) en de room aan de soep
  • dien de soep heel heet op en geef er een stuk stokbrood bij

Met dank aan Sabine, van wie ik dit gerecht mocht plaatsen.